Gadis Sunti OKU….dialah anak muridku dulu..

Ini gambar Alia salah seorang bekas anak didik lawa.Sebenarnya prasekolah kerajaan tidak boleh menerima kanak-kanak kurang upaya seperti Alia.Mereka hanya akan ditempatkan di kelas prasekolah pendidikan khas setelah menjangkau umur 7 tahun.Guru Besar menerima pendaftaran Alia untuk dimasukkan ke kelas lawa ketika itu.Gambar gadis di sebelah Alia itu ialah kakaknya Munirah yang begitu sayangkan adiknya.Munirah sanggup setiap hari menemani adiknya di kelas lawa ketika itu.Kini Alia sudah berusia 10 tahun.Sungguh terkejut lawa melihat anak ini sudah bergelar gadis sunti dan comel sekali!Orang senasib seperti Alia akan mendapat bantuan dari Kebajikan Masyarakat!Kalau tidak silap Daklan ada letakkan cara-cara mendapatkan bantuan dalam blognya!Eemm check it out…!!

Advertisements

2 Responses

  1. Syabas kepada guru besar.Tak ramai guru besar bersikap macam tu.Tahniah jugak cikgu prasekolah yang sanggup mendidiknya.Banyak pahla tau

  2. terima kasih night …ni kisah dulu..sekarang ni mereka dah tahu kemana sekolah pendidikan khas hendak dituju..night rajin la masuk tinggal tapak kasut ok!!!Dah amik modul ke??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: