Kisah Medical Check Up Plak Dah!!!

SMILE!!!! – I found this at Hannan’s blog🙂

Teacher: What do you want to become?

Little Johnny: Doctor !!!! ( ooo yessss) hehehe

Teacher: Why?

LittleJohnny: Coz its the only profession where u can tell a woman to take off her clothes and ask her husband to pay for it.

SMILE ! Just a stupid JOKE. No worry, I never had such intention🙂

Pengalaman Lawa:
Semasa buat 1st.time medical check up masa tu di Hospital Baling Kedah.Ada sorang doktor muda,kebetulan nama dia Dr Hannan!hemsem plak tu.Ada ke patut dia suruh lawa selak baju tinggi-tinggi hingga nampak seluruh bahagian atas… dan lepas tu minta disingkap kain hingga ke paras…aaauuwww maluuu la doctor!! Tolong laa I malu u buat macam ni??Alaa it’s ok u kene buat apa I suruh tau…tak mau!tak mau!tak mau!Tapi buat juga apa dia suruh..
aduh lawa rasa dipermainkan masa tu!Mentangla aku ni putih gebu..dia buat macam tu…Tak mahu buat dia kata nanti I tak buat pengesahan medical check up u!!!Serba salah tau masa tu…dah dia doktor main ikut jer laa..hahahhaa..silap aku tak ngurat jer doc tu…seb bek aku masih skema masa tu…kahkahkah!!emmm..sepatutnya lawa kene ask him to do the same things..baru yer!!Pastu suruh nurse semua keluar bilik!!!hahaaha!!Dapat patient yg daring sama baru doktor terkezuuut???

Hannan aku tau dia tak der niat macam tu …dia berkhidmat demi negara dan begitu juga semua doktor yang lain….jet sket ni!!
Hingga kini masih teranya-tanya betul ke prosidur semasa medical check up macam tu?Sila para doktor dan bakal doktor dan mangsa yg pernah buat medical check up tampil menjawab persoalan ini??Yang lawa tau sekarang ini cuma check biasa biasa jer dan buat X ray pastu balik!

Aauuuuwww aku ni sejak azali orang suka ‘bully’ uuuwwaaa…..!!!!
*************************************************************************************

Sambungan….
Cerita di atas sebenarnya banyak telah ditokok tambah.cerita sebenarnya gini..
Lawa sebenarnya melawan Doktor tu dan buat degil..sebab kawan-kawan lain tidak disuruh selak kain dan baju pun!Lawa cuma singkap sedikit sahaja!Amik syarat kata orang sebab lawa memang degil kahk!kah!lagipun dia bukan nak buat pemeriksaan badan pun sajejer nak kenekan lawa…Lepas tu lawa terus merapatkan diri dengan Doktor hannan dan menarik leher baju dia!Paaang!!!!Satu penampar hinggap di pipi doktor muda itu…Doktor hannan merayu. ‘jangan apa apakan saya lawa..tolong jangan diapa-apakan saya!Saya merayu..lawa nak apa ambillah..pisau bedah?Gunting?lampu?Baju doktor?Stathoscope?Meja bedah?Ambillah asal jangan apa apakan saya…!!!’Merayu Dr.Hannan lagi.Masa tu lawa dengan rangginya berdiri dan menerkam Dr.Hannan dan satu flying kick sahaja Dr Hannan rebah ..kalah di tangan lawa!Sebijik macam Mr.n Mrs Smith punya filem.Huh! Lawa menang dan sebelum keluar bilik dia…sempat warning dia..sambil berkata, ‘This is my card…hubungi saya jika anda perlukan seorang body guard!Kah!kah!kah! masih kategori fiksyen ni…Jangan betulkan TV set anda..

24 Responses

  1. hahaha, memang lawak jokes tu. Apasal doktor tu buat lagu tu. Dia nak check apa tu. Ah tak apalah, doktor pun hensem. Dia syok kat lawa kot!

  2. kut dia ingat lawa ni spesis Gremlin dia nak sahkan hahhaa..tapi dia dah dapat tengok free jer..hampehs!
    Sepatutnya minta dia do the same things…hahhaha!!!Sapa cabul sapa???

  3. Bahayaa tu kak lawa!!! (tapi akak “OK”, tak pa laaa)…best jugakkan, jadi doktor selalu leh cuci mata..hehehe..kak lawa pun daring2 manja leerrr masa tuu yeaa…nasib baik bukan doktor ‘haiwan” kan (buaya!!!)

  4. Nak pesan dgn anak buah yg study medical…ko jgn buat mcm doktor tu, kecuali dpt patient cun macam kak lawaaa!!!!…hahaha

  5. kak lawa…
    saya rase la kan,
    kalau doc2 yang study kat oversea.
    semua dah x larat nak wat camtu kot..
    coz kat sini kitorang x yah cakap apa2.. semua dah buang habis akak oiii…
    hehehe… sket pon x tipu..
    I wont to that in the future la…
    no worry🙂
    hehehehe….
    ade ke dr hannan tu kat baling ek?. iskh2…

  6. Skodeng teropong lagi utk memenuhi ruang tirai hidup. Walaupun artikel ini berkaitan dengan autopsi mayat, ada statement yang dapat kita gunakan utk kita yang masih hidup ni.
    Copy and paste from:
    http://www.muslimdiary.com/print.php?type=A&item_id=467

    Qoute:

    5 . ETIKA BEDAH SIASAT MAYAT MENURUT ISLAM

    Kaedah melakukan bedah siasat mayat bukanlah sesuatu yang mutlak. Individu atau kumpulan yang terlibat dalam urusan bedah siasat mayat perlu memenuhi etika yang digariskan oleh syarak antaranya;

    5.1 Menghormati, menjaga hak dan kemuliaan mayat sebagai manusia
    Semua Pegawai dan Petugas Perubatan Kerajaan yang terlibat dalam proses bedah siasat hendaklah menghormati mayat seperti manusia yang masih hidup.Islam menyuruh orang yang masih hidup supaya menjaga kemuliaan, hak-hak dan kehormatan orang yang telah mati sepertimana orang hidup tanpa mengira bangsa, agama dan keturunan. Islam melarang seseorang menganiayai seseorang yang lain sama ada pada diri, maruah dan harta mereka. Firman Allah S.W.T. dalam Surah al-Israa‘ ayat 70 yang bermaksud:
    “Dan sesungguhnya Kami telah memuliakan anak-anak Adam; dan Kami telah beri mereka menggunakan berbagai-bagai kenderaan di darat dan di laut; dan Kami telah memberikan rezeki kepada mereka dari benda-benda yang baik-baik serta Kami telah lebihkan mereka dengan selebih-lebihnya atas banyak makhluk-makhluk yang telah Kami ciptakan.”

    Komen saya sebagai seorang doktor Islam perkara diatas wajib dipatuhi, entahlah kalau doktor yang cikgazi buat pemeriksaan dulu bukan muslim. Apa2 pon zaman telah berlalu. Sekarang ni kebanyakkan doktor menjemput masuk sisuami bersama isteri bila doktor nak buat pemeriksaan. Lebih-lebih lagi bila isteri nak bersalin….share the agony together jangan tau nak seronok ja? ,.bukan ke begitu?

  7. yes skodeng..doc yg melayan i masa tu was a chinese doc!!May be at that time my face looked childish..so nampak mcm boleh bully jer..Islamic dah sekarang ni!!10 times hubby masuk labour room but when get angry masih macam tu lupa keperitan bini masa push.. gak hikhik..

  8. hahaha Gebu..mana der aku manjer manjer giler dgn doc??akak pernah bertarung nyawa dengan maut…sedih gak bila ingat ni..masa tu akak bertarung dengan 13 pt darah!!Jika masa tu kat blood bank…vampire serang sah aku dalm koma dah…atau KO terus gebu..

  9. Dr hannan,patient kat Moscow dah advanced!Patient kat Malaysia masih kene suruh bukak baju!Akak dah rasa semuanya doc hannan!Akak dah rasa dikelilingi doctor lelaki semasa giving birth!My 1st experience masa tu i sendiri yg remove clothes tanpa disuruh..u tau apa jadi i kesejukan.Semasa sakit dah hilang rasa malu!Cuma mengharap dan memanggil doktor dgn manjer dan ngader ngader…pegang tangan doc dan doc juga pegang tangan akak beri semangat utk hidup!!masa nak kene tambah darah dan dlm keadaan tenat akak masih boleh bertanya doc..saya teruk ke doc?Doc katakan saya bagaimana…akak dibantu oleh 13 pt darah dari bank darah Sungai Petani!Ingat nak mati je time tu hannan….pingsan berpuluh kali i struggle masa transfer darah yg pertama sebab rasa gatal seluruh tubuh doc kata allergic!Struggle mcm org nak mati..patient lain semua menangis melihat keadaan i masa tu..

  10. nape tk kenakan je doc tu..amboi sesedap rs je wat cam tu ye…besa ni..ish2

  11. Setuju dgn kak lawa…kalau kita dah sakittt teramat sgt, malu tu dah tak de dalam kamus hidup….janji kita dpt sembuh (kalau diizin Allah, insya allahh)..

  12. Ziss,bukan semua doc behave like that as Dr Hannan said…hahah.sajaje dia tensen kut???

  13. Gebu..memang masa sakit rasa hanya doc tempat mengadu..bergantung pada kebijaksanaan dia menguruskan kita yg terkedang tu..masa sihat selalu lupa masa sakit..

  14. tertbe2 je teringt kat mak yg beranakan kite huhuhu

  15. memangla dak Framestone..mak kita sukar nak melahirkan Framestone sebab kepala u keras dah u stone..sah teruk nak push tu..perit nak tau cemana sakit???Ko gi amik kayu then ko ketok ko nyer tulang kering!!Itulah rasa sakit bersalin…painfull tauu!!

  16. adeiih…
    indah sungguh fantasy kak lawa ek..
    siap dr hannan kene terajang lagi ek
    hehehe… ade2 jer die ni..
    hahahaha…

    kalau dah 13pt transfer darah, mmg x yah cakap la.. semua jenis allergic mesti ade la… darah tu maybe dari 13 org berlainan.. hehhee.. so, sama2 la kite dermakan darah!

    ahhaha.. xper
    nanti saya cari nurse yang ade black belt taekwondo , jadi body guard… ahhahaha..

  17. Uikkk!!!..kak lawa…mengganazz dgn doktor tu…caya lah kak, patut abg budin tgk akak jadi “kecut”….kak, masa dr hanan gedek2 tu, kak lawa pakai kain dagang luar ke seluar kung fu?….

  18. hahaha…DrHannan masa nak buat blood tranfer tu kan walau dalam tenat tu..kan sempat tanya doc..semua blood dan plasma ni free HIV tak??Doc semua penin paler patient sorang ni ramah sangat pot pet..semua dia nak tauu!!Ingat nak mati sebab seminggu sebelum bleeding tu baca jika mati itu baik,masa tenat dahi berpeluh dingin..sempat raba dahi lagi..huh sah aku nak mati ni sebab dahi lawa masa tu basah peluh dingin…tapi ingat gak org kata kalau nak mati dah nampak wajah malaikat datang..tapi lom nmpak apa masa tu..pengalaman sebenarni bukan rekaan lawa!Dan nurse ajar baca syahadah banyak kali…namun air mata kering lawa x nangispun redha jika diambil nyawa…memang rasa nak say good bye dah masa tu ..tapi sedih masa tu tiada seorang pun orang tersayang dekat lawa…even my parents..cuma doktor dan nurse sahaja….bila ingat sedih jer..dah 11 tahun peristiwa berlalu..

  19. Gebuuuuu!!!Bang Budin memang kecut bila lawa mengamuk!Orang kata orang yang jenis gelak kuat sama dengan bila dia menangis dan sama juga bila dia mengamuk..semuanya sakan!!!Mesti pulun..orang jenis pulon macam lawa ni memang akan pulon apa sahaja yang dibuat!Orang kata ganazzz…hahaha!Semua dia nak bolot dengan geram plak tu selagi x dapat pulon hingga dapat!!Hingga surrender baru stop..ada ciri ciri org cemerlang tak lawa ni Gebu???

  20. emmm gebu lupa nak masuk habaq masa buat medical check up tu..lawa pakai baju kurung dara pingitan..kain dagang hanya pakai masa dating dgn tuanku Budin sahaja!Sebab dah lunyai tempat gentel tu dah serasi …kain lain x sesuaaii aaauuuww!!!

  21. kelakar ah entry lawa ni…( gelak golek golek )..ehehhe, rasanya kalo medical check up ni takdelah sampai kene selak atas bawah depan doktor tu…x ray dia bagi bilik khas untuk salin baju , pengalaman sy takdelah sampai dalam situasi cam lawa cite ni..

  22. Bukan cemerlang je kak…pendek kata ada darah2 tun teja (tatau belah mana…) dalam body akak tu…bukan je ayu jelita, anggun dan sopan, tegas berwibawa lagiii..yelah nama pun “ibu guru”…guru apa tu kak, guru silat ek?

  23. Gebu..harap gebu ikhlas!Sebab lawa dah takut bila kena puji…lawa tidak minta untuk dipuji walaupun orang perempuan memang syok kene puji dah kami insan lemah..bila kene puji cair!!So jangan puji lawa banyak sangat…takut riak!!!Alhamdulillah terima kasih kerana Gebu jer rajin masuk puji..pujian itu berilah pada Pencipta kerana dia berhak dipuji bukan lawa!

    Lawa ni kalau org provoke mudah terasa macam org kata easily hurt but easily cure…seb bek easily cure…tapi nak kata cepat melatah opocot tak juga…
    mudah menangis dan mudah ketawa..
    Kalau orang pujuk ..mau cair..!!!hahahhah..

  24. cikscarlet…welcome to my life…nyanyi ni..yeyey!!
    laaa gelak golek golek…nampak u seksi gila…cuba gelak angguk angguk plak..pastu join semua gerakan..selang seli kan best???hahhaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: