Pantun Frust menonggeng!


Fahamilah pantun ini,jika masih bodo lagi pi tuisyen!Dasar bengap!Rotan kang!

22 Responses

  1. inilah tulisan lawa so siapa dapat firasatlah tulisan lawa…

  2. hg marah saper ni?? adehh bahasa yg sungguh sopan santun.. :p

    firasat aku..tuan punyer tulisan ni :

    cantek (prasan la tuu)

    mengader = gedik

    pemarah

    hot temper = pemarah sama ker??

    xmo mengalah apatah lagik kalo kena provok..

    penyayang kalo tidak cmner nak jg cikgii tadika kan..

    ni aku kasi credit laa..pembersih kot (bkn mokcik cleaner arr)

    last sekali..jari xde insuran & mulut laser tahap cipan hohoho

    ~ P E A C E ~

  3. kah kah kah…yang len aku setuju cuma nak komen jap:

    1)pemarah-ni bukan sifat aku .Cuma cepat sensitif dan marah tapi x sampai 2 minit dah cool down..hingga boleh gelak guling guling haha
    2)Pembersih-yeb betoi aku suka semuanya kemas dan bersih.Kalau semak samun maknanya aku bz x sempat
    3)Nak menang-memang nak menang tapi jika dah di xplain aku boleh muhasabah dir dan mengaku salah tupun xplain clear laa
    4)jari laser-yang ni memang sebab jari aku cepat pick up dari otak contoh masa aku reka pantun aku buat maksud dua baris,tetapi hampa nak tauu pembayang tu jari aku buat ayat yg depan dulu baru pikir yg hujung ..sepatut kene pikir yg hujung supaya sama ab,ab!Poddah caiiit!!
    5) Bab kelakar je hang x boh combi apa daa..aku suka kelakar,jokes danyg gelak je
    6)kaki bully budak pra kah kahkah
    7)Kuat berfirasat dan buat andaian dan selalunya tepat….
    8)mulut laser-yang ni sebenarnya banyak jokes yang …kalau nak hentam orang secara terbuka sumpah x??Kalau aku gurau maknanya aku gurau sebb aku x suka sindir orang combi!
    Hampa yg dok masuk blog haku sindir orang len..poddaah caiiittt tarak baik…ungga likkey naladdey!!
    Paece la jom..

  4. baermandi cahaya di pantai ssabak, melihat bulan bertukar cahaya, walaupun perang terus merebak, hati budin masih terbuka…

  5. Sungguh sibuk salin kain lampin,
    Terkincit sudah berhari hari,
    jangan pandang belakang la budin,
    tak pernah org jilat ludah sendiri.

    Bayang kekasih berbalam-balam,
    Jadi 3D bila dah cerah,
    sudah pikir sudah ku faham,
    rupanya langit x selalu cerah.

  6. apa kes ni ,kak lawa??Frust nampak..kekekeke….Frust ngan saper tuh?

  7. hujan guruh bersama kilat, hujan turun di dini hari, banyak benda lain aku boleh jilat, tak hingin jilat ludah sendiri.

  8. Puasa yang tinggal belum dikada,
    hinggala tiba musim asyura,
    bukan merajuk bukan mengada,
    cuma sekadar perang saudara.

    Pergi skodeng rumah Cik Salwa,
    Terpicit horn bunyi pon pon,
    Frust bukan sebarang keciwa,
    Sengaja provok nak tengok respon.

  9. Anak ikan termakan umpan
    Terlepas kail masuk ke belat
    Sepi sendirian mengundang tangisan
    Tempat mengadu carilah cepat

    Jangan dibiar hati sepi, bahaya. Kalau tak ada P Ramlee, Sharif Dol banyak menunggu

  10. Bila bibir mengaku cinta,
    Hati resah rindu bertalu,
    Hati terasa bibir berkata,
    Tempat mengadu sudah ketemu.

    Menyusur pantai bersama si dia,
    Sambil memikat burung kedidi,
    Tidak ku kisah siapa dia,
    Sharif Dol pun asalkan sudi.

  11. Pasang pelita di atas peti
    Sambil berpantun mendodoi rasa
    Jangan diikut gelora hati
    Kalau diikuti merana lara

    Jangan dek kerana membalas dendam, tidak dipeduli untung dan rugi. Tidak semestinya memilih, tetapi kalau tangkap muat, boleh merana diri. Ini kalau berlaku sudah menjadi satu kekalahan dalam peperangan….

  12. Pandianye pak asdy nasihat lawa. ni mesti nak musnahkan rumah tangga aku ni……..

  13. emmm..terima kasih Pak Asdy yang perihatin!Upahnya ialah cuma klik pada lagu -lagu di atas.Semoga dapat menghiburkan dan kembalikan nostalgia pak asdy.lawa bayangkan Pakasdy la yg nyanyikan buat lawa…harap budin di x mau..asik nk marah je cubalah nyanyi lagu ke baru syahdu!

    Dara rajin membuat lepat,
    Wajah ayu lagi rupawan,
    penasihat ku pilih memang lah tepat,
    silap hari bulan boleh tertawan.

  14. To Budin:

    Pagi-pagi membeli kucai,
    Lepas balik jumpa posmen,
    Rumah dan tangga sudah berkecai,
    Kang teruk nak kena pomen?

    Petang-petang bermain dam,
    Lepas itu main ketingting,
    Budin asyik nak balas dendam,
    Kalau macam ni takut nak dating!

    Jawab bang Budin..jawab!

  15. Sekejap, abang, sekejap budin… agaknya begini orang gila talak… benci tapi rindu….Nak jadi apa ni Budin? Kenapa tak aman damai aje… kan sedap dan mesra…Nak riuh sekampung ni kan semua orang tahu. Yang tak terlibatpun datang menjenguk….

  16. memang yang buta datang meraba,yang capek datang bertongkat,demi nak tengok ketersasulan tersilap sungguh pi panggey budin kejap dan abang budin kejap…adoii si pak asdy ni nampak jer sebenarnya hanya typing error laa….iss konon nak cover line!!Susah juga la org org banyak pengalaman macam Pak Asdy ni!!!
    Eh lupa abang Asdy…terima kasih lah rajin menaip ngah malam buta ni…

  17. Saya memang nak aman. Tapi ada orang tu tak mau join Aman Malaysia. Yang dia tahu, nak musnahkan malaysia. Patut disula letak depan jambatan…… kat mana ya, ada jambatan….?

  18. Caiittt!!!Poddahhh!!!Ni musim kavadi masih panas tau!!!Konon nak tunjuk profesional la tu masuk komen walau masih perang!Di sini mcm dia sengaja nak tunjuk kat Pak Asdy konon dia yg baiks dan betul!Biar org nampak lawa yg terhegeh dan terkemut syokkan dia…piirraah baik haku layan Bang Asdy yang romantik giler dgn pantun!Kalau perang pon masih boleh berpantun…aahhh nak masuk bilik pantun,nak makan pantun,nak minum pantun,aduuuuuh romantik giler bang Asdy…sah haku berangan dgn bang Asdy la pulok.kahkahkah!
    ececececece..bang Asdy..anak tiri I dan cucu tiri I dah balik jenguh abang x minggu ni???kahkahkah..nak tayang kat musuh aaiiii….sadisnya aaiii!!!???!!
    $#@!^%$#@&*(()_*&^54#@!

  19. Adui, masih teruk demam panas Cikgu ni.

    Budin mesti salah beri ubat…hingga dia meracau.

    Jangan buat macam tu Din. Kalau nak ubat, biarlah ubat dengan betul hingga sembuh. Ni setengah sembuh, setengah meracau camne…

  20. Makngah memakai baju ketat, Pakngah memandang mata tersembul,
    Budin memang silap beri ubat,
    Tersalah beri pil kuda mandul.

    Gigi bongsu Budin baru nak tumbuh, Remeh itupun ngader nak cerita,
    Demam panasku gerenti tak sembuh,
    Makin meracau membawa derita.

    Budak-budak buat kira-kira,
    Terhegeh -hegeh kene ketok kepala,
    Mata mengantuk tidak terkira,
    Hanya bantal penawar segala.

    Sebenarnya penat baru balik Pengkalan Hulu Perak kenduri anak sedara tawen!Server plak down cuma komen je bolah buat.Shouts lagsung x boleh open….hidup sepi tanpa srteamyx…..

  21. Dah separuh jadi bionik woman nampaknya tu.

    Itulah bahayanya bergantung hidup kepada mesin dan bateri (komputer)… habis bateri jadi macam besi buruk… Bila komputer meragam rasa terencat seluruh kehidupan…

    Kilau sinar emas disepuh
    Kerap digosok makin berkilat
    Tanpa komputer hidup pun lumpuh
    Daya terkulai di hujung punat

  22. Alaa Pak Asdy ni..memang ada keje lain yg nak dibuat tapi lawa sonok ngadap komputer lagi..hahahha!
    Sebab lawa dah addicted to pc &internet!Habis Pak Asdy nak suruh lawa mengait?Menyulam?Menganyam tikar?Semasa ‘server down’?
    Esok lawa pi beli benang kait buat baju sejuk hahhaa!

    Nasi lemak ikan fatin,
    Pelakon bernama Badrul Muhayat,
    Memang sudah menjadi rutin,
    Mengadap laptop sepanjang hayat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: