Goblog dan Bangang

Goblog:Oi bangang!Dok buat apa?
Bangang:Buat ni laaa..tak nampak ka?Caiiit!!
Goblog:Sejak bila pandai cakap Hindraf ni?
Bangang:Daiii!!thambiiii!Caaiit!Aku dok buat apa hang nak tau ka??
Goblog:hang dok buat apa??
Bangang:Aku dok buat bodo!Kahkahkah sambil gentel kain dagang!
Goblog:Aku tak pernah jumpa orang macam hang!Yang bangang!Hang ada blog ka?
Bangang:Ada ..ada..nah url aku!Aku pun tak pernah jumpa orang yang bijak macam hang boleh jadi goblog seteruk ni!Laaa rasa kita pernah jadi teman blog dulu kan??
Goblog:Rasa pernah..hang punya url aku ingat lagi!nak buat cemana dah tekanan hidup berblog!hahhahha!Tak sangka kita dapat berjumpa di sini!Bahagianya dapat jumppa di sini!Aku ingat nak jumpa hang kat Econsave dulu tak jadi jadi…
Bangang:Aku pun dok ingat nak ajak hang jumpa kat kuboq Cina cheras!
Goblog:hang ingat Daklan tak?Dia pun masuk sini jugak dok wad 404! hahha dia lagi teruk kes dari kita!
Bangang:Laa dia asyik beri motivasi sampai tak tidok tidok!Asal nampak orang lalu di ceramah perdana!hahha sian dia seb bek kita masih waras lagi kan?
Goblog:Laa sorang lagi pun masuk sini juga!
Bangang:Sapa dia?Geng kita jugak ka?
Goblog : Sapa lagi hat dok gila pantun dulu ni???Pak Asdy…tu tu dok pantun siang malam!non stop kahkahkah!Nak tengok stop masa dia lena je!hahha..pastu pakai topi tak lekang di kepala!
Bangang: Isss ramai geng kita masuk sini no..sonok gak..sapa lagi aku dengar Ah Mat Gebu pun join sini!Dia gila masak hari hari menumis!lepas masak amik gambar dan nak masukkan n3 baru katanya!hahhah…tapi akhirnya kita bertemu juga no Goblog!Kira hepi ending punya story..mau tak hepi dok sini gelak non stop kahkahkah!

Kedua pasangan ini rupanya telah menjadi bodo sebodonya akibat terlalu ikut cakap orang.Mereka jadi serba salah macam kisah keldai,bapak dan anak!Sebenarnya mereka saja saja buat bangang dan bodo…sebenarnya depa bijak dan kelakar giler…
Hingga kini kedua mereka masih menerima rawatan pesakit tegar di Hospital Tanjung Rambutan( sakit mental paras bahyer) Perak.Dan mereka tetap bahagia kerana di hospital ini juga menyediakan kemudahan Internet dan mereka masih berblog…..

2 Responses

  1. Haha… satu perkembangan yang baik dan sihat yang dimungkinkan oleh alam blogging.

    Kalau dalam alam nyata anda buat begini dan dikira mengumpat dan berdosa.

    Di dunia blogging ini dikira ekspresi dan komentar bebas yang menandakan pemikiran segar, sedar dan bijakl menilai dan mengkritik sendiri dan mentertawakan diri sendiri.

    Di dunia ini hanya manusia yang bijak dan berilmu boleh menerima kritikan terhadap dirinya dan memanfaatkannya untuk membaiki
    diri sendiri.

    Dalam kes ini anda sudah melahirkan satu satira tentang kegilaan berblog tanpa intelektualiti.

    Ini bererti aktiviti berblog boleh menjadi aktiviti intelektual.

    Kalau rajin meninjau blog-blog dan laman web para pemikir bangsa atau pemikir dunia yang memikili blog dan lamanweb sendiri, anda akan melihat kemungkinan lain.

    Kalaulah alam internet dan blogging tidak ada manfaatnya masakan begitu ramai intelek sekarang mengendalikan blog sendiri?

    Hehe hehe orang yang berblog setaraf dengan beberapa profesor seperti Profesor Asmawi dari UIA, Datuk Kadir Jassin, Datuk Johan Jaafar, Encik Rustam A Sani, dan ramai lagi…. Ini mungkin tidak boleh berlaku dalam, alam nyata.

    Kerana keyakinan akan keberkesanan alam ini maka kini pun sudah wujud http://www.warkahuntukpm.com ….

  2. uikss!Orang berblog setaraf dengan prof???Orang berblog kita berblog…blog orang blog skema rema…blog kita merapu dan caca merba!Asalkan tak kacau orang sudahkan pak Asdy!yang aku tahu aku cuma kacau blog penerbit tu jer dolu dolu!Aku tak kacau orang lain cuma kacau dia…tapi orang lain yg melatah hingga hiruk pikuk!
    Ni aku dok kacau pak Asdy pulak….sah peminat Pak Asdy hamok plak dah….

    Bawak beras berguni guni,
    Upah orang pacak bendera,
    Marilah kita pergi mengundi,
    Usah dirisau keselamatan bersama.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: