Gelabah Bewak ke gelabah beruk??Gelabah sloth ok gak..slow hahha

Adehhh!!!!hari ni aku jadi kalut tau??Hampa nak tau??
semalam aku baru perasan yg aku ada exam PTK(penilaian tahap kecekapan)!
Aku puas cari dalam ‘purse’slip PTK tapi…tak dak!!!
Mak aaaii!!Mapoh haku camni!!
Gelabah BEWAK betul kahkahkah!!
Rasa darah tinggi naik hingga habis Thermometer dah camni!!

Risau..Ya Allah tolonglah hambamu ini..
Aku masuk YM jumpa kawan,tanya dia kalau slip PTK tak dak tak pa ka??
Dia jawab OK cuma bawak IC je!!Huh rasa lega aku…sedap hati juga!
So boleh lena la malam ni..

Tetiba!!!Adoiii….aku lupa kat dalam slip tu tulis Pusat mana???sekolah mana ni??
mak aaaiii!!!terkejut BERUK plak dah!!!Tidok pun tak lena dah macamni..
guling sana guling sini..bangun dok belek bantal peluk!!Awat la jadi macam ni??
Ya nasib ya nasib..

Apa akan jadi padaku pukul 9.00 pagi kang???

Aku mandi dan bersiap macam ribut namun sempat lagi masuk jenguk blog Tirai ni!Nampak ada penunggu setia di blog!!Dan aku terus pakai baju mana jumpa jer!Make up skit,kene lipstick sikit,bergaya tak kalah sebab nak menten!!

Aku sempat call PPD Pegawai ICT,”sifu cemana ni x der slip dan tak tau pusat mana nak pi exam??Adoi penin paler dia memikirkan dan suruh
aku call PPD bhgn Peperiksaan office hour kang!

Aku belek belek lagi “purse” aku masih tak jumpa juga!!
Aku ketuk pintu bilik adik aku,”Yantiiiii!!!Tolong carikan slip akak??”Pls laa help me..aku urgent nak mapoh ni!!Bangun laaaa….adoi…nak pingsang ni!!

Adik aku rilex je saja buat sebab geram aku kejutkan dia nk buat taik mata!!ahahhahah!Mimi bersiap nak pi tuisyen dan mama dia plak nk pi exam yg belum tentu lagi boleh,,,,

Aku start keter!!Masih awal lagi ni..sempat makan dan hantar mimi ke kelas!
Adik aku tetiba sengih sengih dan macam nak kata sesuatu kat aku??
Oii kenapa oii sengih dah jumpa ka???hahhahhaha
aku gelak!Sakit perutku…sebenarnya slip tu ada dalm purse
aku..aku je yg tak nampak sebab masukkan jari salah tempat!!!!
kahkahkah!!Mapoh aaiih macamni!!!

Rasa lega tak torah tau!!sempat capai modul bab multimedia
dan sampai di SMK Lunas Kulim.
Lepas jawab rasa lega dan aku harap lulus cemerlang walaupun aku gelabah juga tadi!!

Bila time balik aku pi bubuh minyak keter!
Sambil belek handphone eh ada mesej sampai???
Dari siapa ni???Jeng jeng jeng!!Dari 5sal!!!
Bunyinya gini:Handfon kak lawa tak on keypad lock kut???
Rupanya aku ter’call dia tadi semasa sumbat fon dlm hand bag!
Entah baper lama aku call dia…
dulu ada seseorang yg ter call aku sampai lama!
Aku nakal aku biarkan sebb boleh dengar dia sembang apa!!
Sah jahat nya aku!!Bukan jahat nakal skit jer…hahhaha!

Sekian melaporkan dari Kulim Kedah!
Aku bila terkejut cari apa semua tak jumpa??Macam orang buta tau!!!!
Ni terkejut sangat sebab hari ni nak exam dan hari ni cari slip exam tak jumpa!
Adoi…pada hal ada celah purse!!!!hahahhah…menambah lagi manisnya hidup ini!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: