HATINYA BERBUNGA KASIH,JIWANYA BERBUNGA RINDU

Keluarga yang bahagia ialah keluarga yang ceria masing masing muka tak moncong laa!They love each other and keep asking’how r u getting o dear?how do u feel??and i love u very much…U dah makan ke belum sayang? selalu rindu jika berjauhan seminit pun!!kalau tak nampak muka sehari tak boleh dok!!!kalau jauh sikit nak sms jer!!msg nak dapat hari hari mau kalau boleh!MAKNANYA….SAYANG SANGAT..RINDU SANGAT…SUKAR DICARI PENGGANTI!!
Kadang kalau berjumpa…ada juga gaduh gaduh..orang kata marah -marah sayang!Boleh dikatakan jika cubit peha kanan ,peha kiri terasa..MAKNANYA KASIH DAH SEBATI..DAH RASA MACAM ADA TANGGUNGJAWAB NAK BELA AHLI DALAM KELUARGA INI!
Kepedulianlah memainkan peranan penting…rasa peduli yang maha hebat!Macam orang katalah…jangan peduli dia,jika dah tak sayang!Tapi jika masih ada rasa peduli maknanya masih sayang…..

Begitu juga jika dalam kita menjalin hubungan dengan kawan kita,kadang -kadang perasaan sayang muncul di benak kita..dengan ikhlas menyayangi kawan!Tidak salah sebenarnya kita sayang dan kasih sesama Islam!Tapi kepedulian yang melampau barangkali bahaya untuk hubungan sesama kawan!Mana tahu kasih berubah tangan?Rindu berubah tempat?Akhir sekali ubah semua…huhuhu..
Jadi jika anda sayang pasangan anda,belailah hatinya!Jangan marah -marah!Layan dia sepenuh jiwamu!Jangan macam kucing asal jumpa bercakaran!Jangan biarkan sebelah pihak makan hati!Lama -lama makan hatipun,jemu juga!
Nanti dibimbangi hatinya tidak berbunga kasih dan jiwanya kosong tanpa bungaan rindu lagi!
Kadang -kadang pasangan kita sedang mencari kesempurnaan yang belum dia perolehi!
Dia’membutuhi'(bahasa Indonesia)rasa itu…dia ingin menampal bahagian yang ‘rabak’itu!

2 Responses

  1. merempit la plak
    kahkah..
    tak leh blah..

  2. To Tiung:
    Dia sebenarnya minah rempit Melaka hahhahha…akak dah masuk blog tiung nanti akak tinggal tapak kaki na…sabarrqq!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: