Cerdas Minda Prasekolah.


Alia=Mak andam Syifa Batrisya =model




On the way balik lawa singgah di gerai pisang lagi huhu dekat simpang ke Sungai Seluang!Kat situ ada banyak buah-buahan!Perut rasa lapar sangat sebab makanan yang dibekalkan hanya 8 sedangkan aku bawak budak 10 orang so makanan yang ada ku berikan pada budak lah kesian!!Biarlah tahan perut so boleh diet sikit makan pisang cukup laa!!
Ada acara sukaneka yang kami panggil Cerdas Minda!So hari ni I got to rush and be punctual sebab acara mula pukul 8.00 pagi dimulai dengan registration ler!
Acara ‘Mengandam’ prasekolah aku dapat tempat kedua!Acara membawa bola pingpong dalam sudu mendapat tempat ketiga!Kira syukurlah juga ada juga bawa balik hadiah!Aku rasa macam tak puas hati sebab acara mengandam aku dapati budak aku bukan main cun lagi dan menjadi bahan camera guru-guru lain!
nanti ku cuba upload video jika rajin huhu!

Moral value: Jangan ‘over confident’nak menang!Beri chance org lain menang sama!
Mengalah semasa lapar kerana anda boleh diet!huhuhu dan makanlah buah-buahan!

10 Responses

  1. teringat time tadika dlu
    :<

  2. tiung akak nak beri award kat tiun kerana rajin komen huhuhu…
    Bila nak belanja akak makan free ni??hahhahha

  3. hahaa
    kak la kna blanja tiung
    😛
    kak kat mana ek?

  4. amboiiii…layan makan buah yer…hehe

    diet ke kalau gituuuu????hehhe

  5. To Tiung:
    Belanja kat mana jumpa tiung laa!!Kat Jitra laa hahhahhah!Masa akak pi IPDA ka???

  6. To Zis:
    Akak penat balik Alor Star ni ..huhu..cuti sekolah akak x der sepanjang cuti beri kursus di Pangkor dan di Pengkalan Hulu!Full x cuti langsung!!!

  7. hehe..
    kak,org kat slgr la la ni :<
    kja sini..
    uwaaa…

  8. Uiks diam diam kat Selangor keje per kaje kat Produa ke??huhu men tembak jer ni..hahhah!
    Makin jauhlah kita no!!padan muka!Jangan harap ko nak makan belanja aku hahahha dah dok jauh …

  9. erk…
    teringat kenangan zaman PRA sekolah lu..
    ahax..
    memang besh…
    makan d hidang..
    pastu der tyme main2…
    tyme nyanyi2..
    kuikui…
    paling besh tyme mandi kolam n men kat taman:P

  10. memang best kini saya selalu buat aktiviti yang spesel buat budak budak saya kalau boleh yg kreatif dan pelik sikit supaya jadi kenangan indah buat mereka!memang saya bawakan kolam plastik dan biarkan mereka mandi beramai ramai!!Shampoo rambut ramai ramai macam saloon!hee..heee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: