Aku Takkan Melupakanmu!

Cemana ha tetiba kita dapat kenal ramai bloggers lain?
Bila kita ‘flash back ‘sukar nak ingat!
Kalau dia masih ingat cemana boleh mula kenal??
Maknanya dia suka kita dan masih sukar nak delete kita di memori dia!

Ehemmm!macam ada double meaning jer hehehhe!x der la!
Sebagai bloggers kita punya blog dan kita punya
sukalaa mau tulis apa?
Jangan sampai ada yg kawal kita.
Seolah kita ni dah jadi macam lembu kena cucuk hidung!
Hak kita sebagai tuan punya blog?
Kenapa ada yang masih nak kawal?
Ikut suka kitalah nak masuk blog sapa?
Ikut suka kitalah nak masuk cbox sapa?
Namun kita ni kadang suka ikut cakap orang…
Pada hal apa untung kita dapat??
Habuk pun tarak??

Seronok juga sebenarnya bila ingat kenangan berblog ni..
macam macam jadi hingga meleret leret macam wayang antucina!
tak salah sebenarnya kita selaku bloggers saling berhubung!
Bukan bercinta,berkawan dan saling bertukar pendapat dan idea!
Cuma jangan sampai kita tak terkawal sudahlah!

Mak oi kalau dah berkenan bukan takat ko pinang blog dia,
dengan tuan tuan punya tanah sekali!
Ini kalau dah berkenan punya kes..kalau takat nak kenal
tak salah…kalau takat gila blog tak kisah jangan gila tuan!
hahhahhahha!

Alaaa sekadar berbual dlam cbox,sekadar sms gurau gurau x kisah lah!
Sebagai kawan kita hormat kawan kita,
kita tetap bela dia bila dia kecundang!
Bukan kita sama naik bawak kempen fitnah dia lagi!
tak baik tau!!Kesian dia jika dia tidak bersalah!

Cuba kita fikir akibat kita sebarkan fitnah?
Dia menanggung akibatnya!
Kita tidak tahu sejauh mana dia mendapat tekanan akibat
fitnah yg belum tahu hujung pangkalnya!

Buat teman teman bloggers yang masih memberi sokongan pada lawa..
lawa ucapkan terima kasih kerana ada yang begitu peka ..
peka dengan setiap komen dan mesej orang lain terhadap lawa!

Walau aku tak sebut nama kalian..
namun kalian adalah teman kesayangaku di maya ini!

8 Responses

  1. salam…

    betul33333…

    pe khabar?saya takleh komen kat shoutbox tuh ler..

  2. wow cendawan!!!lama tak nampak!!!! wey rindulaaa….
    pesal ko x leh shout???Try again dear…

  3. yaya btui tu kak
    saya sokong
    ngaha

  4. sokong jangan membawa rebah Tiung!! adoi bz banget!!!

  5. lama tak singgah sini. alhamdulillah tuan rumah sudi jemput bertandang. mana kopi dan biskutnya? haus jalan jauh nie…

    setuju bahawa berkawan ramai tak de salahnya. tak bersua muka tak bermakna tiada persahabatan.

  6. benar Izman..semuanya benar belaka!
    Singgah lah selalu umah lawa ni walau pun tak lawa hehhehe!

  7. alah.. kalau benar2 kawan apa salahnya tapi kalau dah telepon pagi petang siang malam dan ada sayang2 tu apa maknanya aunti. budak bodoh pun akan cakap orang itu sedang bercinta kalau dengan duda atau orang bujang tak apa ini laki orang pula.tau sama tau sudahlah.. itukan salah, nak rosakkan rumahtangga orang…. apa cerita.

  8. Salah tu… kalau betul la cam tu kan… maknanya kita dah bercinta dengan orang seluruh dunia… Apsal tak kata antar gambo Love dah bercinta? Basically orang yang tak paham pasal inet akan cakap cam tu.
    Sebab tu la orang kita ni tak leh nak maju. Shout sikit kata sayang dah bercinta… YM sikit kata love dah bercinta… SMS sikit kata sayang dah bercinta… Come on, that is just a word la… Sebab tu jugak la org kita ni mudah jatuh… sebab kuat perasan….🙂

    Perkataan dan takkan ada makna kalau tiada perbuatan. Sedangkan dalam agama pun dah kata niat tak jadi dosa kalau tak der perbuatan… Nape agama tak kata niat dah jadi dosa? Sebab semua tu tak der makna kalau tak der perbuatan iringan.

    Belajar pun sama gak… Belajar sampai universiti pun, kalo tak amalkan buat ape? Abish duit belajar tapi hasilnya dok melangut jugak. Heheheh!!! Sori tuan umah…. saje je nak mengomel kat sini…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: