Bab Persepsi…bukan pepsi cola!!!

Bab persepsi…
kadang apa yang kita nampak,dengar atau baca..
kita buat persepsi sendiri..
kadang kita buat persepsi yang salah!

bab impresi..
pun sama..
kita suka buat impresi..
kadang impressi yang salah juga..

Cuba buat persepsi berdasarkan petikan di bawah:

ada kawan pesan..
jangan buat keje gila
dgn meletak link kominis misalnya!
bagi aku tak salah..aku nak add link!
supaya dapat view n3 baru dia..
dia larang..jangan buat!

Dia kata macam kisah ina dan mawi!
Mawi dikenali ramai dan ina kurang dikenali!
habis apa jadi pada mawi?
Orang yang kurang dikenali kurang terima padah..

ada sorang lagi kata tak pe juga
jika letak link kominis
seolah ko tak der musuh
dan very profesional la
hehhehhe!

ada kawan pesan..
anggap kita tak ada blog!
anggap kita tak pernah ada blog!
tapi kita bukan goblog..hahaha

ada kawan cakap..
korang bercinta lama sangat!
sepatutnya dah kawin!
astaga…aku senyum je!

ada kawan cakap..
apa bengong punya orang?
ni alam saiber?
faham dulu konsep bersosial di saiber!

ada kawan cakap..
letak la gambar di blog..
supaya orang hilang rindu..
ni pehal?

Sebenarnya apa pun persepsi dan impresi orang terhadap kita,
kita kena akur sebab itu semua pendapat dia,salah ke tak salah lantak dia ler..
boleh jatuh reputasi kita ke?
Kita bukan ahli politik!

Lihat Dsai..kisah dia aku rasa boleh pecah rekod Dunia!
Namun dia dan family tabah hadapi semua!
Terserah pada penyokong percaya atau tidak?
Pru lepas menang jugak..

Macam kisah Dsai..
rakyat penin kepala entah benar entahkah tidak!
digembar gembur hingga jadi bubur hahahaha!
percaya lawan tidak percaya!!!

segalanya mewarnai kehidupan berblog!

2 Responses

  1. persepsi ada baik buruknya. lebh baik kita memberikan persepsi baik kepada semua orang.

    dsai? aku tak percaya dia seburuk itu.

  2. aku juga tak percaya izman!

    tapi ada yg mengatakan dia punya gimik dan dia punya sandiwara!

    susah ooo nak buat analisis!
    nak buat persepsi!

    wait n see!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: