Ada mata pandang,ada telinga dengar,ada kekuatan halang,ada kelemahan doa!

Dulu ..aku tak tahu apa apa pasal homoseks!
Gay dan Lesbian!Satu lagi Gigolo!

semua perkataan ni baru bagi aku..dulu laa!
Sewaktu masih sekolah mana ada kisah ni
didedahkan walau dah lama ada…
perkataan liwat pun tak tahu tak pernah dengar dulu!
sekarang budak prasekolah pun pandai sebut..
Walau ustaz selalu ceritakan kisah nabi Lut!
Kisah umatnya yang dilaknati Allah!
Akibat suka sesama sejenis!

Tetapi kenapa masih ada umat manusia
yang masih mengamalkan gaya hidup Gay dan Lesbian?
Apakah naluri semulajadi mereka bernafsu pada sesama sejenis?

Kenapa dah tak boleh ubah ke?
Tabiat ni dah jadi darah daging mereka kah?
mereka tak fikirkan bab dosa?bab masa depan?
bab penyakit yg bakal dihidapi?
bab pandangan masyarakat?
bab penolakan oleh masyarakat dan keluarga sendiri?

Sampai bila nak buat projek sesama sejenis ni?
Apakah jadahnya manusia macam ni?
Sampai bila nak kira seronok?
Contoh makan..seronok..tapi bila makan banyak seronok ke?
dah kenyang macam buntal,macam ular sawa nak bergerak pun malas!
Seronok ke? nafsu ni ibarat makan jer..seronok tak tara mana..

Benarkah ciri ciri seperti kacak?segak?tampan?cantik?
pada wajah lelaki menggambarkan dia seorang Gay?

Atau wajah seakan lelaki,kasar,tegap pada perempuan
menggambarkan dia seorang lesbian?
Dia memainkan peranan sebagai lelaki?
dan pasangannya pula perempuan tulin?

Jika dahulu ustaz bercerita fasal mungkar nakir!
Fasal manusia dihimpit tanah dlam kubur!
Fasal api neraka..semua kita melopong mulut!
Heran! takut!menggigil terkencing…hahhaa

Apa hal budak budak zaman sekarang?
Rilex aaa ustaz!masa muda ni nak cuba semua!
ustaz cerita jer sibuk tanya kenapa dan mengapa..
digelakkan lagi adalah jika ustaz sebut bab bab tu!
Asyik nakkan logik akal sahaja!

Nak ke masjid pun susah!
Tu pun solat Jumaat kadang miss!
apa tah lagi nak tadah kitab..
dah ler jawipun merangkak baca..
apa tah lagi al quran??

Bila ku tanya muridku..
Sapa solat di rumah?
Pernah dia jawab..
tak ada siapapun solat cikgu!
kain telekung tak ada cikgu!

Inilah masyarakat kita baik di bandar..
mahupun diluar bandar..
di kampung dah jadi macam funfare
jika ada kenduri kawin!
Siap ada ‘band’siap karaoke!
Siap joget lambak!
Dapat berkat ke kenduri macam tu?

Pengantin pulak sibuk hingga tak sempat solat!
sayang make up sebab tempah andaman mahal!
baju pengantin pulak jangan cakap la..
seksi gila…

ni pasal budak sekolah pulak!
apa kes budak sekolah ‘main’dalam kelas?
apa kes ‘main’atas bumbung sekolah?
apa kes meraba dalam kelas?
apa kes saling riba meriba dalam kelas?

apa kes mamat dan minah ‘main’dalam kelapa sawit?
di merata rumah tumpangan/hotel murah?
buat website,blog,friendster,myspace dedah perlakuan sex dia!

Bila semua ni berlaku ..guru nombor satu disalahkan!
pada hal masa dengan keluarga lebih dari masa di sekolah!
masa dengan kawan kawan dan di pusat hiburan lebih lagi!
Pada hal guru dah buat program motivasi!
bacaan yasin!solat hajat!disekolah minta murid berjaya!
dan jadi orang berguna?

Pegawai pencegah maksiat satu hal!
kalau yang memang dari Jaik,Jais ke baguslah..
ini yg kaki tumpang tangkap orang khalwat konon!
pada hal dia peras ugut pasangan khalwat!
dan silap hari bulan dia pulak ‘balon”girl friend kawan tu!

Siapa nak menuding jari ke arah siapa?
Kita perlu tahu apa ada di internet!
kemudahan handphone,camera digital,
website porno,blog porno,youtube dll
biar kita selaku ibu bapa,guru,abang dan kakak
tahu apa ada di internet,sebelum anak anak tahu.
jadi mereka tak boleh kelentong kita!
Tua tak mesti dungu!
Bangang tak semesti tak dak otak!
Bengap tak semesti bodoh!
Diam tak semesti kalah!
Kita jadi ‘parents’ yang serba boleh!
Up grade diri supaya tak ketinggalan zaman!!

huhuhu…panasnya!!geram ni!!gerr gerrr gerrr!!

4 Responses

  1. Huaaa…KASIHANTU dah mai..huahua,,,aku bagi template nak x….biar template antu laa..mesti syok…padan ngan antu…

  2. mai laa…mai laa
    ingat sapa ler masuk komen??
    rupanya kasihantu….eeeee takut!
    mana nya???nak boh tang mana?tang tu???tang ni??tang ting tong?

  3. ingat cuti..aku tak intai blog aku,,huhuhu,,ada pla dia”linduuuu kat antu ne..mula esok,,tuko eh template ni,,aku bagi link untuk upload template baik punya…nak yg bape kolum,,2 atau 3..

  4. emmmm…lu mainyak lindu ka sama ini antu?
    haiyaa..wa jugak lindu maa sama lu!
    wa sutah mainyak kali kene komplen maa pasat wa tatak tuka tempelete!
    mainyak susat ati oo!wa mukan mainyak pandai loo!

    Aiiyaak wa sutah jadi antucina maa!
    lu ata ym ka haiya??
    Lu kasi ajar sama wa maa!

    lu add wa munya YM
    azi_oum@yahoo.com maa!!🙂😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: